Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη σήμερα και συνηθίζεται να γιορτάζεται στις προηγμένες (ή όπως αλλιώς θέλετε να τις πείτε) χώρες η ημέρα της γυναίκας. Τώρα γιατί πρέπει μια μέρα να είναι αφιερωμένη ειδικά στη γυναίκα είναι μεγάλη ιστορία. Το κακό είναι πως δεν γιορτάζεται εκεί που περισσότερο χρειάζεται, εκεί που τα δικαιώματα των γυναικών πραγματικά είναι περίπου ανύπαρκτα. Όμως, δεν θέλω να θεωρητικολογήσω για τις ημέρες - αφιερώματα που υπάρχουν (και συνήθως γίνονται για να ησυχάζουμε πως κάναμε το καθήκον μας αφού αφιερώσαμε μια ειδική μέρα - το τι γίνεται στην πράξη ποσώς ενδιαφέρει). Η αφορμή που ξεκίνησα αυτό το σημείωμα είναι πως σήμερα, πηγαίνοντας το πρωί στο σχολείο, στο Άουγκσμπουργκ, είδα κάτι που είχα πολύ καιρό να το δω. Ένα τραπεζάκι στημένο στον πεζόδρομο από το Die Linke (Ντι Λίνκε πάει να πει Η Αριστερά, είναι το αριστερό κόμμα της Γερμανίας) και μια ομάδα (τρεις άντρες - μία γυναίκα) μοίραζαν στις διερχόμενες κυρίες από ένα άλικο γαρύφαλλο (μαζί με ένα σχετικό φυλλάδιο).
Το μεσημέρι που σχόλασα και ξαναπέρασα από κει, οι αγκαλιές τα λουλούδια είχαν τελειώσει και το συνεργείο είχε φύγει. Προχωρώντας όμως παρακάτω έπεσα σε ένα κινητό συνεργείο αιμοδοσίας. Είμαι εξοικειωμένος με τα συνεργεία αυτά στην Ελλάδα. Αρκετές φορές μάλιστα έχει τύχει να μπω μέσα για να δώσω αίμα, αν ήταν σε εποχή που βόλευε. Στη Γερμανία δεν είχα πετύχει κάτι τέτοιο, το είδα κι αυτό. Μαζεύουν λοιπόν κι εδώ αίμα στο έτσι. Εντάξει, δεν μπήκα σ' αυτά. Επιφυλάσσομαι για το καλοκαίρι, όταν επιστρέψω.

Εν τω μεταξύ, η Μπιλντ, η γνωστή λαϊκίστικη εφημερίδα που έγινε ακόμα πιο γνωστή τελευταία στην Ελλάδα για τις καμπάνιες του πόσο άχρηστοι είναι οι Έλληνες και πόσο τσάμπα πάνε τα ευρώ που δίνονται (όσα και όπως δίνονται) απ' τους καημένους τους Γερμανούς φορολογούμενους κλπ, κι η οποία έχει κάθε μέρα μια φωτογραφία γυμνής στην πρώτη σελίδα και κάμποσες ακόμα στις μέσα, είχε σήμερα μια πρωτοτυπία: γράφτηκε μόνο από άντρες. Οι γυναίκες που δουλεύουν σ' αυτήν είχαν ρεπό! Αφιέρωμα στη μέρα της γυναίκας. Αυτό που δεν έκανε είναι να μην βάλει γυμνό. Αντίθετα, είχε (φωτογραφικό) συγκριτικό αφιέρωμα για το πώς οι γυναίκες μειώνουν τις τρίχες τους τον 20ο αιώνα (ξέρετε - βλέπετε πού)!

Πάντως η Μπιλντ, αποφάσισε να τιμήσει τις γυναίκες και να σταματήσει τις γυμνές φωτογραφίες στην πρώτη σελίδα. Από τούδε και στο εξής, όποιος θέλει να δει γυμνό θα πρέπει να φτάσει στο εσωτερικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου