Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Λονδίνο - Καιρός

Τι καιρός επικρατεί στο Λονδίνο; Ο φήμες θέλουν να επικρατεί υγρασία, κάτι που επιβεβαίωσα κι εγώ τις μέρες που ήμουν εκεί. Το ρεύμα του κόλπου είναι λένε υπεύθυνο για το ότι η θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες, ειδικά αν σκεφτούμε ότι πόσο βόρεια βρίσκεται η πόλη. Ακόμα κι όταν βρέχει συνδυάζει τη ζέστη με τη βροχή! Κι όταν δεν βρέχει, μπορεί τη μέρα να μην το βλέπεις, αλλά μόλις πέσει το φως αρχίζει η υγρασία να κολλάει παντού. Πετύχαμε και βροχή, πετύχαμε και το βαρύ μολυβένιο καιρό. Ευτυχώς, πετύχαμε και ήλιο, κάτι που δεν είναι πολύ συνηθισμένο, οι μέρες ηλιοφάνειας είναι ελάχιστες.

Το Λονδίνο συχνά είναι τυλιγμένο στην ομίχλη κι έτσι έχει προσαρμοστεί σ' αυτό. Έχουν επιβληθεί τα κίτρινα, φωσφοριζέ- ανακλαστικά σακάκια. Τα φοράνε όλοι. Οι μπάτσοι υπηρεσίας, οι επαγγελματίες οδηγοί (λεωφορείων, φορτηγών κλπ ώστε να φαίνονται εύκολα αν χρειαστεί να κατέβουν από το αυτοκίνητό τους, αυτό το γιλέκο που στην Ελλάδα είναι τελευταία υποχρεωτικό να υπάρχει στο αυτοκίνητο για να το φοράει όποιος κυκλοφορεί γύρω απ' αυτό σε περίπτωση ατυχήματος). Παρόμοια γιλέκα φοράνε και οι εργάτες. Είτε δουλεύουν στο δρόμο (κάτι που ίσως να είναι αναμενόμενο) είτε στην και οικοδομή (αλλά κι αυτοί δεν θα βγουν κάποια στιγμή προς τα έξω).

Επίσης, αυτονόητο είναι νομίζω, πως υπάρχουν πολλά κίτρινα φώτα και ανακλαστήρες στους δρόμους ώστε να μπορεί να διακρίνει κάποιος μέχρι πού μπορεί να πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου