Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παιδιά στα Εστιατόρια

Ένα παράξενο πράγμα για τα ελληνικά δεδομένα που το συνειδητοποίησα μόλις πρόσφατα. Δηλ. η Μαρία το παρατήρησε και το ανέφερε και τότε μόνο το αναλογίστηκα κι εγώ. Στα διάφορα μαγαζιά που πάμε δεν τυχαίνει να συναντήσουμε οικογένειες με παιδιά. Ενώ στη βόλτα βλέπεις γονείς που βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα από λίγων ημερών(!) στα καρότσια μέχρι την προεφηβική ηλικία με ποδήλατα (αργότερα μάλλον κυκλοφορούν χωριστά αργότερα) όταν μιλάμε για μπιραρίες, εστιατόρια, καφετέριες κλπ κέντρα παιδιά δεν υπάρχουν.

Θυμάμαι πως όταν ήταν μικρά τα παιδιά, πολλές φορές βγαίναμε και μάλιστα όχι μόνο τη μέρα αλλά και τη νύχτα. Και αρκετές φορές, ειδικά τα καλοκαίρια, καθόμαστε σε ένα μαγαζί στην Ελλάδα και σχολιάζουμε για τους γονείς που κρατάνε τα παιδιά μαζί τους αργά το βράδυ (μεσάνυχτα και κάτι). Εδώ αντίθετα, όχι μόνο δεν κυκλοφορούν σε τέτοια μέρη τέτοιες μεγάλες (ή μικρές) ώρες αλλά ούτε τη μέρα.

Και καλά, από μόνα τους, ασυνόδευτα τα παιδιά απαγορεύεται να κυκλοφορούν το βράδυ (νομίζω μετά τις 8) αλλά συνοδευόμενα; Και απαγορεύεται να τους σερβίρεται αλκοόλ. Ωραία και σωστά. Αλλά να κάτσουνε να φάνε όλοι μαζί; Αφού τρώνε έξω; Τι τα κάνουν τα παιδιά τους εκείνη την ώρα; Ή αγοράζουν βρώμικο και το τρώνε στο χέρι; Απορίες που δεν θα μου λυθούν αφού οι επαφές μου με Γερμανούς στους οποίους θα μπορούσα να θέσω τέτοιες ερωτήσεις είναι μηδενικές.

2 σχόλια:

  1. άλλη μια παρατήρηση είναι ότι τα σκυλιά βρίσκονται και αυτά στις μπυραρίες, στις καφετέριες και γενικά σε τέτοιους χώρους. Προσοχή γιατί μερικοί φιλόζωοι ζητάνε και κουταλάκι εστιατορίου και ταίζουν το αγαπημένο τους ζωάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο με το κουταλάκι; Κι απ' το πιάτο που τρών(μ)ε. Και το πλύσιμο μετά δεν είναι και υποδειγματικό! Ένα βούτηγμα στο νερό είν' αρκετό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή