Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Άνοιξη και στο Μόναχο

Έγραφα προχτές για τη λιακάδα στην Αθήνα, άσχετα αν όταν το δημοσίευσα ο καιρός είχε αλλάξει, είχε χιονίσει κι είχε αρχίσει πάλι η βελτίωση κι όλ' αυτά πριν περάσει μια βδομάδα. Σήμερα, βάζω αντίστοιχες μέρες από το Μόναχο, μη πει κανείς πως είμαστε μόνιμα γκρινιάρηδες. Βέβαια, για να τηρούνται οι ισορροπίες, τώρα που δημοσιεύεται αυτή η ανάρτηση, η θερμοκρασία κατέβηκε, χιόνι έπεσε (έστω κι αν δεν το έστρωσε) και τώρα το θερμόμετρο έχει αρχίσει να σκαρφαλώνει και πάλι. Αλλά αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της άνοιξης.
Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, είχε λιακάδα (και το Σάββατο, δηλ. αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Οι Μοναχέζοι βγήκαν να την απολαύσουν (και μαζί τους κι εμείς). Γέμισαν οι υπαίθριες μπιραρίες (είπαμε πως εδώ δεν κάθονται με τις ώρες να πίνουν καφέ όπως οι τεμπέληδες οι Έλληνες. Εδώ, κάθονται με τις ώρες και πίνουν μπίρες. Δημιουργικοί). Επίσης, γέμισαν και τις ανοιχτοσιές για ποδόσφαιρο και άλλα υπαίθρια παιχνίδια. Οι σημερινές φωτογραφίες είναι από τους εγγλέζικους κήπους.
Φέτος, στους εγγλέζικους κήπους έχουν βάλει σε κάποια σημεία ταΐστρες για τα πουλιά. Και παρόλο που βέβαια ο καιρός βελτιώθηκε, τα πουλάκια που το 'χουν μάθει πηγαίνουν ακόμα εκεί για φαΐ. Και μιας κι ήμασταν τυχεροί, πέσαμε και πάνω σε δυο αμαζόνες που είχαν βγει βόλτα με τ' αλογάκια τους.
Η λίμνη Κλάινχεσελόχερ έχει αρχίσει να ξεπαγώνει. Τα νεροπούλια κάνουν τις βουτιές τους, αλλά σουλατσάρουν και πάνω στον πάγο.
Ο κύκνος πάντα επιβλητικός, μας τραβάει να τον φωτογραφίσουμε ξανά και ξανά.
Το θέμα είναι πως όταν πέρασε η ώρα, κι έφυγε ο ήλιος έπεσε ομίχλη. Εντυπωσιακό το τοπίο στην ομίχλη, μας έκανε να αναφερθούμε πολλές φορές στον πρόσφατα χαμένο Αγγελόπουλο. Η Τεατίνερ Κίρχε στην πρώτη φωτογραφία, το καμπαναριό του παλιού Άγιου-Πέτρου με τη στήλη της Μαρίας στην Μαρίενπλατς στην άλλη
και η πύλη στην Κάρλσπλατς στην τρίτη.
Και για κλείσιμο ένας κανόνας που είδα εκείνη τη μέρα στη διάρκεια της βόλτας και πολύ μου άρεσε (αφού με βολεύει). Κάνω μια πρόχειρη μετάφραση:
Κανονισμός πολυκατοικίας
Άρθρο 1: Ο πατέρας έχει πάντα δίκιο
Άρθρο 2: Στην περίπτωση που τύχει ο πατέρας να μην έχει δίκιο τότε αυτόματα τίθεται σε ισχύ το άρθρο 1
Από τη διαχείριση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου