Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Έργα Αποκατάστασης

Συνέχεια εκ του προηγουμένου το σημερινό. Έγραφα, λοιπόν, χτες, πως απ' την Παρασκευή το βράδυ που διαπιστώθηκε πως υπάρχει διαρροή, τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν την Δευτέρα. Ήρθαν κάποια μαστόρια κι αφού άνοιξαν μια τρύπα στον τοίχο (που ήταν έτοιμη αλλά καλυμμένη κι έπρεπε να ξέρεις για να τη βρεις) σταμάτησαν τη διαρροή. Ουσιαστικά, έβαλαν μια τάπα στις σωλήνες, δεν ξέρω πώς ήταν πριν. Κατέγραψαν σ' ένα χαρτί τις δουλειές που έκαναν, έβγαλαν φωτογραφίες τις ζημιές, υπογράψαμε. Ήρθαν άλλοι κι έφεραν μηχανήματα τα οποία εγκατέστησαν στο μπάνιο για να ξηράνουν τα νοβοπάν. Ρώτησα αν θα μπορούσε να αποφευχθεί η λειτουργία τους και να γίνει το στέγνωμα απ' την κυκλοφορία του αέρα η απάντηση ήταν κατηγορηματικά όχι.

 
Τα μηχανήματα έπρεπε να παραμείνουν δυο βδομάδες. Όμως εμείς θα λείπαμε τότε. Κανένα πρόβλημα, βρέθηκε η λύση να αφήσουμε τα κλειδιά στον χάουζμάιστερ. Υπογράψαμε και γι' αυτό, μου έδειξαν ένα μετρητή πάνω στο ένα μηχάνημα που μετράει πόσες ώρες λειτουργούν ώστε να υπολογιστεί η κατανάλωση ρεύματος και να πάρουμε τα λεφτά μας. Για όλα πληρώνει η ασφαλιστική εταιρία, η πολυκατοικία είναι ασφαλισμένη για τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που λύνει το πρόβλημα έχω δεν έσω να πληρώσω τώρα, πώς θα βρω μαστόρους κλπ. Όλα είναι προπληρωμένα!
 
Πέρασαν μερικές μέρες και πέφτει τηλεφώνημα. Την επόμενη Δευτέρα (δηλ., μετά από μια βδομάδα) να είμαστε στο σπίτι για να έρθουν να δουλέψουν πάλι. Συμφώνησα, δεν ήξερα τι ακριβώς θα κάνανε, ώσπου βλέπω μια ανακοίνωση που μοιράστηκε σε όλα τα διαμερίσματα (να θυμίσω πως είμαστε πάνω από 300 στην πολυκατοικία) πως θα υπάρχει διακοπή νερού για κάνε δίωρο. Έρχονται, ανοίγουν και δεύτερη τρύπα στον τοίχο (εκεί κατάλαβα και πως ακριβώς είναι τα εσωτερικά του) και κάτι έκαναν. Δεν ξέρω τι. Έχω την εντύπωση όμως, πως εκεί που υπήρχε το πρόβλημα ήταν κάποιο εξαεριστικό ή κάτι τέτοιο στις σωλήνες που έρχονται στο μπάνιο κι αυτό ήταν που χάλασε. Κι έτσι τώρα έβαλαν καινούριο και συγχρόνως, για την περίπτωση που βγούνε νερά, το σύνδεσαν με την αποχέτευση. Αλλά πάλι, αν ήταν έτσι, θα μύριζε.

Τέλος(;) με τα υδραυλικά. Αλλά πρέπει να αποκατασταθούν τα πλακάκι. Νέο ραντεβού, ήρθαν για αυτοψία δυο άτομα μια Παρασκευή πρωί. Ούτε 5 λεπτά δεν έκαναν, απλά το είδαν πως ναι, έχουν γίνει δουλειές, πρέπει να συνεχιστούν ακόμα μ' αυτά, εντάξει. Πόσες μέρες έχουν περάσει από τότε; Πάνώ από ενάμισης μήνας. Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Πρέπει να αλλαχτούν τα σπασμένα πλακάκια. Πότε θα γίνει αυτό; Τι να πω. Δεν ξέρω. Πρόσφατα πέρασε κι ο ιδιοκτήτης, έριξε κι αυτός μια ματιά να ξέρει να κανονίσει με πλακά. Χθες, ήρθε ελεγκτής της ασφαλιστικής. Τα είδε κι αυτός, τα φωτογράφισε, συμφώνησε πως πρέπει ν' αλλαχτούν όλα τα πλακάκια. Ο ιδιοκτήτης είπε πως αυτή ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση πριν μιλήσει με τον πλακά. Για να δούμε τώρα.

Όταν ολοκληρωθούν τα "έργα" θα ενημερώσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου