Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτο Χιόνι

 Σήμερα έπεσε το πρώτο χιόνι. Μέχρι τώρα ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός. Θερμοκρασίες μέχρι 10 - 12 βαθμούς τη μέρα και γύρω στους 4 - 5 τη νύχτα. Κάποιες φορές έκανε κάποιες απόπειρες να κρυώσει, αναθάρρησαν οι Μοναχέζοι κλπ που περιμένουν το χιόνι πώς και τι και για τα χειμερινά σπορ εκτός των άλλων, ήλπισαν πως, να τώρα θα χιονίσει αλλά τίποτα. Την Τετάρτη που έφυγαν τα παιδιά και πήγαμε μαζί τους στο αεροδρόμιο είδαμε μια γάνα χιόνι στα χωράφια, αλλά μέχρις εκεί. Το βράδυ είχε κι αυτό εξαφανιστεί.

Την πρώτη χρονιά που ήρθαμε (το 2009, δηλ. πριν δυο χρόνια) το πρώτο χιόνι ήταν στις 15 Οκτώβρη. Πέρυσι στις αρχές Νοέμβρη. Φέτος καθυστέρησε πολύ. Και μιλάμε για χιόνι κι όχι για πάχνη. Γιατί πάχνη είχε κάποιες μέρες τον προηγούμενο καιρό. Και μάλιστα ένα πρωί που πήγαινα στο σχολείο (και περνάω μέσα από ένα άνοιγμα, μάλλον χωράφι είναι, μ' ένα ρεματάκι στη μέση και κάποια δέντρα στις όχθες του) είχε πέσει τέτοια πάχνη, που στεκόταν σαν πούδρα στα χωρίς φύλλα δέντρα, αυτό το στυλ που πολύ μ' αρέσει όταν το βλέπω, ένα δέντρο κάτασπρο. Συνήθως έτσι γίνεται κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, ενώ εκεί ήταν από πάχνη.
Σήμερα λοιπόν με το που σηκωθήκαμε απ' έξω ήταν όλα άσπρα. Συννεφιά αλλά με το φως να ανακλάται στο χιόνι και να κάνει τη μέρα πολύ φωτεινή. Και το χιόνι να συνεχίζει να στροβιλίζεται στον αέρα. Κι έτσι είπα να μοιραστώ μερικές εικόνες τραβηγμένες απ' το μπαλκόνι. Άντε και του χρόνου για όποιους είναι εδώ.

1 σχόλιο: