Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Λίμνες, Κάρλσφελντερ και Λέρχεναουερ Ζέε

Επόμενος σταθμός η λίμνη του Κάρλσφελντ (Karlsfelder See). Το Κάρλσφελντ είναι ένα χωριό (; με 20 χιλιάδες κατοίκους πώς να το πω;) βρίσκεται ανάμεσα στο Μόναχο και το Ντάχαου. Ανήκει στην περιοχή του τελευταίου και στη λίμνη του καταφεύγουν και οι κάτοικοι του τελευταίου. Όπως φαίνεται κι απ' τη φωτογραφία έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος (αν και όχι κάτι το εξαιρετικό, μεγάλη στα πλαίσια της σχετικότητας, όλες είναι μικρές ανακουφιστικές λίμνες - λούτσες, και δεν ξέρω πόσες απ' αυτές είναι φυσικές και πόσες τεχνητές).
Κι αυτή η λίμνη είναι με τη σήμανσή της τι επιτρέπεται, πού και τι απαγορεύεται και με το υπαίθριο γυμναστήριό της. Μεγαλύτερη η λιμνούλα, μεγαλύτερο και το γυμναστήριο, με περισσότερα όργανα απ' τη Φελντμόχινγκερ.
Τα όργανα χρησιμοποιούνται από όλους, νέους, γέρους και παιδιά. Π.χ. πήγε η οικογένεια βόλτα, καθόταν το παιδάκι και κοίταζε κι οι γονείς προσπαθούσαν να ισορροπήσουν. Μετά άλλαζαν. Ανάλογα την εξοικείωση, σε δοκό (σταθερή ή κινούμενη) ή σε καλώδιο.
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν πως τα παρτέρια στο δρόμο που ήταν φυτεμένα με πανσεδάκια ήταν ανθισμένα. Το χιόνι και η παγωνιά τόσων ημερών δεν κατάφεραν να τα κάψουν. (Όπως καταλαβαίνεται η βόλτα αυτή έγινε πριν κάμποσο καιρό, όταν τα προηγούμενα χιόνια είχαν αρχίσει να λιώνουν. Λιώσαν αυτά, ήρθαν άλλα, έφυγαν και βλέπουμε για παραπέρα).
Να και η τελευταία(;) απ' τις λίμνες της ομάδας. Είναι η μικρότερη (αλλά και πιο κοντινή στο σπίτι) λιμνούλα του Λέρχεναου (Lerchenauer See). Μπορεί το να την κάνεις μια γύρα να είναι απλή και σύντομη υπόθεση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει όλα τα αναγκαία. Π.χ. διασωστικό σταθμό, χώρο για να στήσει κανείς τη ψησταριά του (με την παρατήρηση να είναι μόνο με κάρβουνα κι όχι με ανοιχτή φλόγα όπως ξύλα),
Και τα απαραίτητα δεμάτια σανό για τα παιδάκια που κάνουν τσουλήθρα στο (ανύπαρκτο ακόμα κι εκείνες τις μέρες, πόσο μάλλον σήμερα) χιόνι.
Τα πουλιά είναι πανταχού παρόντα, άρα δεν θά 'πρεπε να μου κάνουν τόση εντύπωση όσο αυτός ο θάμνος: χωρίς φύλλα αλλά με αυτά τα πανέμορφα κόκκινα κομπάκια πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου