Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λίμνες, Άλλες

Εκτός απ' αυτές τις λίμνες - λούτσες που ανέφερα, άλλη μεγαλύτερη κι άλλη μικρότερη, υπάρχουν κι άλλες. Όπως η λίμνη στο Ολυμπιακό πάρκο. Ένα πλάτεμα στο κανάλι που κουβαλάει τα νερά από το Νύμφενμπουργκ (κι από τις λίμνες προς το ποτάμι, τον Ίζαρ) και φτιάχτηκε η λίμνη. Από τον πύργο πάνω φαίνεται ολόκληρη και μοιάζει ίσως και μεγάλη ενώ στην πραγματικότητα είναι μια σταλιά. Έχει κάποιο μήκος αλλά πλάτος τίποτα. Παρ' όλ' αυτά φιλοξενεί πολλά πουλιά (τις αγαπημένες πάπιες της Μαρίας) αλλά και ποδήλατα νερού για βόλτα!

Από τις όχθες της λίμνης φαίνονται και οι σκεπές των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να θυμίζουν τις γειτονικές Άλπεις.
Δίπλα στη λίμνη και ο Ολυμπιακός λόφος (από τα υλικά εκσκαφής για το Ολυμπιακό χωριό) κι ο Ολυμπιακός πύργος (τηλεπικοινωνιακός) ενώ στο βάθος διακρίνεται το κτίριο των κεντρικών γραφείων της BMW της Βαυαρικής βιομηχανίας κινητήρων (αυτό σημαίνουν τα αρχικά) - πρέπει να αποφασίσω και να την παρουσιάσω κι αυτή.
Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι η Σπάιχερζέε (Speichersee, στην περιοχή του Ίζμανινγκ), που σε μετάφραση θα μπορούσε να αποδοθεί ως λίμνη - ταμιευτήρας. Και πραγματικά, όταν την επισκέφτηκα κάτι τέτοιο έμοιαζε (και κάπως έτσι είναι). Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Μονάχου προς το αεροδρόμιο. Είναι σχετικά μεγάλη (στο χάρτη φαίνεται πολύ εύκολα σε σχέση με τις άλλες που χρειάζεται να είναι κατάλληλη η κλίμακα για να τις δεις) και σχηματίζεται από τα νερά του Ίζαρ. Η πρόσβαση σ' αυτήν δεν είναι εύκολη. Υπάρχει ποδηλατόδρομος αλλά γενικά είναι για τους περίοικους (που δεν είναι πολλοί) ή για το προσωπικό(;). Κυριακή ήταν όταν πήγαμε, τέλος Απρίλη, αλλά ο κόσμος πολύ λίγος.
Πάνω απ' το κεφάλι μας πέταγαν και σύννεφα με έντομα, τι πράγμα ήταν κι αυτό. Περπατάγαμε, λέγαμε άντε τέλειωσαν επιτέλους και να καινούριο σύννεφο. Ήταν κάνα μέτρο από πάνω μας, δεν κατέβαιναν στο δικό μας ύψος αλλά μόνο να τ' ακούς και να βλέπεις το σμάρι να πετάει από πάνω ένοιωθες κάπως. Δεν επιτρέπεται το κολύμπι σ' αυτήν (κάτι γίνεται με τα λύματα του Μονάχου! - εδώ πέφτουν μετά την επεξεργασία τους) αλλά έχει πολλά είδη πουλιών, πέρα απ' τα συνηθισμένα πάπιες - χήνες - κύκνοι. Τέλος πάντων, κάναμε τη βόλτα μας, κάτσαμε για λίγο και αποχωρήσαμε και δεν το σκέφτομαι να ξαναπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου