Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ζωολογικό Πάρκο Μονάχου Συνέχεια

Στο θερμαινόμενο κλειστό χώρο με τα είδη των τροπικών περιοχών (λιοντάρια, πούμα κλπ) υπάρχει και η ανάλογη βλάστηση. Κι εδώ κυκλοφορούν νερά, αλλά είναι καλυμμένα με νούφαρα.
Ένας ρινόκερος (υπήρχαν λέει κι άλλοι που όμως είχαν μετακινηθεί εκείνες τις μέρες) και αγριογούρουνα που δεν είχαν χαυλιόδοντες αλλά μούσι! (δεν θυμάμαι πώς τα λένε) που σκάβανε τη γη να βρουν φαγητό.
Μιας κα μπορείς να περάσεις πολλές ώρες στο πάρκο, τι πιο φυσιολογικό απ' το να έχει φαγητό. Ένα μπίαργκάρντεν είναι ό,τι πρέπει, αλλά δυστυχώς ήταν κλειστό. Ευτυχώς υπήρχαν κάνα δυο καντίνες. Κάτσαμε σε μία να πιούμε μια μπίρα και να ξεκουραστούμε λίγο. Το ενδιαφέρον ήταν τα "πιάτα" που σερβίριζε μέσα το φαγητό. Καλά, αυτό με τις πατάτες που είναι ένα χάρτινο πιατάκι να το πω, δισκάκι να το πω, είναι συνηθισμένο. Επειδή τη συγκεκριμένα καντίνα την είχαν ασιάτες και σερβίριζαν ασιάτικα εδέσματα, πήραμε λίγα νουντλς (εντάξει, με πιρούνι τα φάγαμε, δεν έχουμε εξασκηθεί με τα ξυλάκια όπως ο Δημήτρης!) και μερικά σπρινγκ-ρολς που μας τα σέρβιραν σε πιάτα - βάφλα, σαν αυτή που φτιάχνονται τα χωνάκια για παγωτό. Οπότε μπορούσες στο τέλος να φας κυριολεκτικά και το πιάτο.
Λαγοί, ποντίκια διάφορα κλπ περιλαμβάνει η έκθεση καθώς και ένα εκκολαπτήριο. Με λίγα αυγά, έτσι που κάθε μέρα να βγαίνει κι από ένα. Πετύχαμε πάνω που είχε σκάσει απ' τ' αυγό και προσπαθούσε να ξεκολλήσει για να κάνει τις πρώτες του βόλτες. Στη διπλανή προθήκη υπήρχαν κοτοπουλάκια που είχαν βγει τις προηγούμενες μέρες κι έτσι μπορούσες να παρακολουθήσεις την εξέλιξή τους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζαν και οι θαλάσσιοι λέοντες. Καθώς πηγαίναμε ακούμε φωνές, φασαρία και παραξενευτήκαμε. Τι να συμβαίνει άραγες. Πλησιάζουμε και βλέπουμε παράσταση με αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά. Και μπορούσε να τη δει όποιος ήθελε, όχι με έξτρα εισιτήριο όπως στο Αττικό. Και μιας και ανέφερα το έξτρα εισιτήριο, να αναφερθώ και στις τιμές γενικότερα. Η είσοδος είναι 11€ για τους μεγάλους και 4,50€ για τα παιδιά (έναντι 15€ - 11€ αντίστοιχα στο Αττικό. Από κει και πέρα και στα δύο υπάρχουν προσφορές διάφορες, με εκπληκτικότερη την οικογενειακή του εδώ πάρκου με την οποία δυο γονείς και τα παιδιά τους ή τα παιδιά της πολυκατοικίας!!! που κοστίζει 25€ μόνο, γενικά εδώ είναι φτηνότερα εκτός απ' την ετήσια κάρτα που και τα δυο την έχουν στο 50άρικο).
Μεγάλο χάζι κάναμε στις μαϊμούδες. Πήγαινα πέρα δώθε κατά οικογένεια. Να λιαστούνε, να ξεψειριστούνε, κάποια στιγμή μαζεύονταν πολλές οικογένειες μαζί, κάποια στιγμή χωρίζανε. Κι ήταν κι ένα μικρό που το κράταγαν απ' την ουρά να μην κάνει ζαβολιές! Που πείραζε τους πάντες, κι έτρωγε και καμιά ξεγυρισμένη άμα λάχει! (Τι είδος είναι δεν συγκράτησα, όλα τα πιθηκοειδή μαϊμούδες τα λέω, είχε διάφορα και ουρακοτάγκους, και χιμπατζήδες κλπ, αλλά δεν τα ξεχωρίζω και πολύ).
Στο τροπικό κομμάτι, παπαγάλοι και ιγκουάνα, που για να τα διακρίνεις έπρεπε να ψάξεις αρκετά.
Καμηλοπαρδάλεις αλλά και πολικές αρκούδες δίνουν το παρόν τους εδώ.
Έχει και ένα ενυδρείο με εξωτικά ψάρια καθώς και κροκόδειλους του Μισισιπή (να μην είναι και τεράστιοι)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου