Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τα Χαρτιά στην Τουαλέτα

Στις τουαλέτες δεν υπάρχουν καλαθάκια για τα χαρτιά υγείας. Εδώ που τα λέμε, σε καμιά χώρα δεν βρήκα σακούλα ή σκουπιδοτενεκέ γι’ αυτά. Παντού, το συνηθισμένο είναι τα βρώμικα χαρτιά να ρίχνονται στην τουαλέτα. Και βέβαια η τουαλέτα να μην βουλώνει. Το γιατί σε μας οι τουαλέτες βουλώνουν από το χαρτί υγείας, δεν το έχω καταλάβει. Χαρακτηριστικά, σε πανσιόν που μείναμε υπήρχε η παραπάνω ανακοίνωση και ήταν μόνο αυτή, όπως τη βλέπετε. Σε Greeklish και σε καμιά άλλη γλώσσα!
Πάντως η διαδικασία ισχύει για τα χαρτιά και μόνο. Τα υπόλοιπα απορρίμματα δρομολογούνται αναλόγως και μάλιστα στα ξενοδοχεία διατίθενται ειδικές σακούλες πολύγλωσσες με άψογη μετάφραση στα Ελληνικά (διαβάστε το ξενόγλωσσο για να καταλάβετε το Ελληνικό!!!).




1 σχόλιο:

  1. Όποιος έχει διαβάσει το απολαυστικοτατο My Family and Other Animals του Gerald Durrell, που εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα λιγο πριν απ'τον Πόλεμο, θα θυμάται την περιπέτεια της αδελφής του συγγραφέα, που γυρεύοντας χαρτί υγείας πήρε από το καλάθι με τα... μεταχειρισμένα, ωσπου τη εξήγησε ο μεγάλος της αδερφός (ο lawrence Durrell του Αλεξανδρινού Κουαερέτου) ότι owing to this town's eccentric plumbing system, that box is for the er... debris, when you have finished communing with nature -- κι η κοπέλα παθαίνει σοκ και τρέχει να περιλουστεί με απολυμαντικό.
    Στο ίδιο βιβλίο, η κα Durrell γυρεύει βίλα να νοικιάσει, αλλά απορρίπτει όλες όλες της δείχνει ο ντόπιος σύμβουλός της, διότι καμία δεν έχει bathroom -- οπότε αυτός απαντάει κατάπληκτος "Μα τι το θέλετε, αφού έχετε τη θάλασσα;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή