Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σπίτι: Χρήσιμες Πληροφορίες για Αναζήτηση Σπιτιού

Μερικές διευθύνσεις για αναζήτηση σπιτιού αν κάποιος τις χρειαστεί:
http://www.wohnung-jetzt.de/
http://www.wg-gesucht.de/
http://www.immobilienscout24.de
http://www.immonet.de
http://www.homecompany.de
https://www.berlinovo.de για Βερολίνο
http://immobilienmarkt.sueddeutsche.de
http://www.immowelt.de
http://www.bayerische-immobilien.de/objekte/obj_mietobjekte.asp για Βαυαρία και


Και μια διαφορετική διεύθυνση: Όταν ήρθα ήμουν με ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με ό,τι μπορούσα να μεταφέρω από την Ελλάδα. Αντιμετώπισα πρόβλημα στο πού θα αφήσω τα πράγματα αυτά μιας και δεν είχα βρει σπίτι και δεν θεωρούσα φρόνιμο ούτε βολικό να τα κουβαλάω συνέχεια. Έτσι, έκανα πάρα πολλά χιλιόμετρα για να τα πάω σε ένα φίλο. Κι όμως, είδα ότι υπάρχει λύση. Χώρος που μπορείς να αποθηκεύσεις κάτι για λίγες (ή πολλές) μέρες. Περισσότερα στο https://www.myplace.eu/ καθώς και στο http://www.lagerbox.com. Επίσης για το Μόναχο http://www.zeitlager.de.

Επίσης, να πω εδώ, ότι όσοι κατάγονται από βόρεια Ελλάδα έχουν περισσότερες δυνατότητες μετακίνησης μιας και, εκτός από το ότι είναι πλησιέστερα άρα το αυτοκίνητο μπορεί άνετα να είναι επιλογή, υπάρχει τακτική εβδομαδιαία σύνδεση με λεωφορείο. Δρομολόγιο Κομοτηνή - Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Μόναχο - Στουτγάρδη - Ντίσελντορφ με άλλα ενδιάμεσα. Αναλαμβάνει και μεταφορά δεμάτων! Δυστυχώς δεν έχω παραπάνω στοιχεία, αλλά όποιος ψάχνει βρίσκει.

Να προσθέσω πως οι πληροφορίες που προσφέρθηκαν στα σχόλια έχουν μπει κι αυτές!

3 σχόλια:

  1. Να και κάτι που έλειπε την εποχή που εγώ ήμουνα αποσπασμένος στο Μόναχο (1999-2004)! Συγχαρητήρια! Από την πολύ όμορφη αυτή πενταετία εκτός από αναμνήσεις και φίλους, έχουν μείνει και κάποια έντυπα - οδηγίες που είχα φτιάξει για να διευκολύνω τους νέους συναδέλφους στην προσαρμογή τους (πχ πως ερμηνεύονται οι ακαταλαβίστικες συντομογραφίες των μικρών αγγελιών για ενοικιαζόμενες κατοικίες, τι γίνεται με τις ελληνικές πινακίδες αν θέλω να κρατήσω το ελληνικό αυτοκίνητό μου κλπ.
    Αν νομίζεις ότι μπορούν κάπου να αναρτηθούν, πες μου να σου τις στείλω.

    Καλή παραμονή

    Α. Αθανασόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την προσφορά. Το σκεφτόμουνα προχτές, αλλά έχω τόσα άλλα έτοιμα ώστε αυτό που θέλει φτιάξιμο μου φαίνεται άκαιρο. Αν υπάρχει έτοιμο στείλ' το με μαίηλ και θα το μοιραστώ με τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη διεύθυνση ymalliaros[at]gmail.com (το [at] πρέπει να αντικατασταθεί με το @ - μπαίνει έτσι για προστασία από σπαμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή