Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Θέσεις Πάρκινγκ Ειδικά για Γυναίκες

Ναιαιαιαι! Εδώ το ανέκδοτο δεν είναι ανέκδοτο. Γίνεται πραγματικότητα. Θα έχετε διαβάσει – ακούσει για τα ανέκδοτα που λένε ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν να παρκάρουν, ότι δεν είναι καλές οδηγοί ή θα έχετε δει σχετικές αστείες εικόνες. Αυτό εδώ είναι πεποίθηση. Τόσο πολύ που στα πάρκινγκ έχουν ειδικό χώρο για να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους οι κυρίες. Είναι συνήθως κοντά στην είσοδο και με αρκετό χώρο για το αυτοκίνητο (συνήθως στα πάρκινγκ τα αυτοκίνητα είναι στριμωγμένα μέχρι αηδίας και για να μπεις ή να βγεις είναι ζόρι).
Υπάρχουν επίσης ειδικές θέσεις πάρκινγκ για αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδάκια ή ανάπηρους. Συνήθως στα καταστήματα. Και είναι με μεγαλύτερο πλάτος και δίπλα στην είσοδο του μαγαζιού. Έχουν ειδική σήμανση που συνήθως γίνεται σεβαστή από τους υπόλοιπους.

1 σχόλιο:

  1. Από φίλο του μπλογκ, γνώστη της κατάστασης, πήρα την παρακάτω διευκρίνηση με μαίηλ Την οποία δημοσιεύω για κάθε ενδιαφερόμενο:
    Τα πάρκινγκ για γυναίκες (Frauenparkplatz) δεν έχουν δημιουργηθεί επειδή θεωρεί το γερμανικό κράτος ως δεδομένο πως οι γυναίκες έχουν προβλήματα με το συγκεκριμένο "σπορ" (εκτός και εάν το εννοείς λιγάκι περιπαικτικά!) αλλά έχουν προβλεφθεί αυτές οι θέσεις πάρκινγκ κοντά στην είσοδο/ έξοδο ή κοντά στο σπιτάκι φύλακα (σε φυλασσόμενα πάρκινγκ) και σε σημεία καλά φωτιζόμενα για να τις προφυλάξουν από επιθέσεις βιασμού και κακοποίησης που είχαν εμφανιστεί κατά το παρελθόν. [Βλέπει κανείς και σε αυτό το σημείο τη διαφορά αντίληψης των κρατών περί λύσεων και "μέτρων αστυνόμευσης"- Εμείς θα λέγαμε το γνωστό: Τι κάνει η αστυνομία;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή