Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Σχολεία Κλειστά

Έκτακτο ανακοινωθέν.
Πολλοί σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι τα σχολεία στην Ελλάδα κλείνουν όταν πέφτει χιόνι. Τότε οι συνθήκες είναι επικίνδυνες για τους μαθητές όμως, τους κακοφαίνεται που τα σχολεία μένουν κλειστά και περισσότερο που οι εκπαιδευτικοί δεν δουλεύουν εκείνη ή εκείνες τις μέρες. Και η μόνιμη επωδός: "αυτά δεν γίνονται στο εξωτερικό".
Έχουν δίκιο. Το χειμώνα με τα χιόνια τα σχολεία δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα. Γιατί τόσες μέρες που ήταν χιονισμένα κάτω, θα 'πρεπε αν κλείσουν για μήνες. Αλλά είχαν πάρει όλα τα μέτρα ώστε όσοι κυκλοφορούν να μην κινδυνεύουν.
Όμως, κανείς δεν λέει ότι στην Ελλάδα τα σχολεία δεν κλείνουν με τη ζέστη. Στο Μόναχο όμως σήμερα το μεσημέρι τα σχολεία έκλεισαν αφού η θερμοκρασία έφτασε τους 28 βαθμούς Κελσίου! (προφανώς, όχι τα αμιγή Ελληνικά σχολεία που ακολουθούν τους Ελληνικούς νόμους).Και μάλιστα δεν περίμεναν να το αποφασίσει κάποιος "αρμόδιος" (νομάρχης δήμαρχος κλπ) και να τους πάρει τηλέφωνο για να τους ειδοποιήσει. Με το που βλέπουν το θερμόμετρο ότι ανέβηκε, αμέσως διώχνουν τα παιδιά!
Είπατε τίποτα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου