Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα με το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, το και μουντιάλ επονομαζόμενο. Ο Δημήτρης μου είπε ότι τα πράγματα δεν δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο.
 
Ομορφότερα γκολ - ομορφότερες τιμές (με ντεκόρ τη γερμανική σημαία) αλλά και ποδοσφαιρικά πατατάκια
Εδώ πάντως γίνεται χαμός. Όλα αναφέρονται σ' αυτό: Οι μπίρες σε προσφορά λόγω μουντιάλ. Κι επειδή μπίρα ξεροσφύρι δεν πάει, προσφορά στα είδη για να στήσεις μια ψησταριά όταν θα βλέπεις τα ματς με τους παλιόφιλους. Κάρβουνα, ψησταριές, λουκάνικα, κρεατικά κλπ.
Και τι φίλαθλος θα ήσουνα χωρίς τα χρώματα της ομάδας σου. Προσφορά με τα μήλα π.χ. ένα σχετικό κασκόλ. Σημαίες πουλιούνται κατά κόρον. Για το σπίτι, για το παράθυρο ή τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, για να τη ζωστείς. Ένα στα 10 αυτοκίνητα κυκλοφορούν με σημαιάκι(α). Και το περίεργο(;) τα περισσότερα με γυναίκες οδηγούς!
Και δεν είναι μόνο της Γερμανίας. Σίγουρα κυριαρχούν, αλλά πουλιούνται σημαίες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο μουντιάλ και μερικών ακόμα. Και βλέπεις αναρτημένη ποικιλία. Και στο ίδιο αυτοκίνητο ή κτίριο.
Κι αν παλιότερα έβλεπες σημαίες μόνο στα παράθυρα φοιτητικών πολυκατοικιών, σήμερα βλέπεις παντού. Σε σπίτια, σε μαγαζιά, σε μπλούζες, σε χέρια, σε πρόσωπα.
 
Και στις πωλήσεις εντόπισα (στις μεγάλες) διαφοροποίηση τιμών: 3€ οι γερμανικές, 5€ οι άλλες! Αλλά υπάρχουν διαθέσιμα και βουβουζέλες, γιρλάντες, αυτοκόλλητα κι όλα του κόσμου τα καλά.
Οι βιτρίνες είναι σε ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, στα γήπεδα στήνονται γιγαντοοθόνες (και οι απαραίτητες μπίρες) για να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ομάδα, στις καφετέριες κλπ είναι το μόνιμο πρόγραμμα των τηλεοράσεων, ζωντανό ή μαγνητοσκοπημένο.
Ακόμα και στις προθήκες των φαρμακείων έχει εισβάλει το μουντιάλ.
Προφανώς βέβαια ακόμα και το σάιτ με τον καιρό της Γερμανίας έχει προσθέσει ένα ειδικό τμήμα για το συγκεκριμένο θέμα! Με πληροφορίες τόσο για τον εκεί καιρό, όσο και με τα αποτελέσματα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου