Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Τα Θερινά τα Σινεμά

Όταν πριν αρκετά χρόνια άρχισαν να μειώνονται τα θερινά τα σινεμά της Αθήνας είχα διαβάσει πολλά άρθρα που μίλαγαν για το ότι είναι κρίμα που κλείνουν μιας και το συγκεκριμένο είδος ήταν ελληνική πατέντα κλπ. Σίγουρα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα οι ανοικτοί σινεμάδες που το καλοκαίρι προσφέρουν μια ανάσα δροσιάς στους κατοίκους της πόλης, ειδικά αν έχουν και μερικά δεντράκια και δεν είναι μια μάντρα ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Τέτοια σινεμά υπήρχαν και σε άλλες μεσογειακές (τουλάχιστον) χώρες.
 
Είναι η μέρα με τον αγώνα Γερμανία - Γκάνα. Έτσι, η προβολή αναβλήθηκε. Κι η οθόνη έχει κατέβει. Το πλαίσιό της είναι φουσκωτό, με αέρα που διοχετεύεται συνέχεια από τα μηχανήματα. 
Εκείνο, όμως, που δεν περίμενα ήταν να βρω θερινό (ανοικτό) σινεμά στο Μόναχο. Κι όχι μόνο υπάρχει τέτοιο αλλά είναι και αρκετά προχωρημένο (κατ’ εμέ). Το είχα δει σαν ανακοίνωση αλλά δεν το είχα πολυψάξει. Μέχρι που προχθές, κάνοντας μια βόλτα, έπεσα πάνω του. Είναι στο Ολυμπιακό πάρκο, δίπλα στη λίμνη. Έχουν περιφράξει χαλαρά ένα χώρο (με την έννοια ότι κάποιοι είχαν αράξει απ’ έξω και βλέπανε) και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Λειτουργεί όλο το καλοκαίρι (Ιούνιο – Αύγουστο) τις μέρες που δεν βρέχει (τις καλές μέρες, λέει η ανακοίνωση). Ανοίγει κατά τις 8 το βράδυ, που όμως είναι ακόμα μέρα. Γιατί τόσο νωρίς, ήταν η απορία μου. Μα γιατί λειτουργεί και ως ανοικτή μπιραρία (Biergarten). Και ισχύει η αρχή που ισχύει γι’ αυτές: μπορείτε να φέρετε μαζί σας το φαγητό σας αλλά όχι το ποτό σας. Η προβολή ξεκινά λίγο πριν ή λίγο μετά τις εννιάμιση (ανάλογα τον μήνα). Μπορείς να καθίσεις σε καρέκλα (σεζ λονγκ για την ακρίβεια!) οπότε η είσοδος είναι 8 € ή να έχεις την κουβερτούλα σου και να κάνεις πικ νικ οπότε πληρώνεις μόνο 6 €.
Τι γίνεται σε περίπτωση που αρχίσει να βρέχει, δεν ξέρω. Ίσως, όταν λέει καλές μέρες, να έχουν πάρει την πρόγνωση της Μετεωρολογικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου