Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Επί του πιεστηρίου
Έκτακτη ανταπόκριση
Ο μηχανισμός αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (πυροσβεστική - αστυνομία - πρώτες βοήθειες) επί το έργον.
Κάτι που μόλις έγινε. Φρέσκο και ζεστό. Έχουμε πάει που λέτε μια απογευματινή βόλτα. Δεν πήγαμε μακριά, δίπλα, στο Ολυμπιακό πάρκο. Και καθόμαστε σ' ένα παγκάκι με τη Μαρία. Και καθώς κουβεντιάζουμε ακούμε σειρήνες. Και βλέπουμε από το δρόμο να περνάνε τα οχήματα όλων των παραπάνω υπηρεσιών. Και σχολιάζουμε πως γίνεται μεγάλη κινητοποίηση και αναρωτιόμασταν τι να συνέβαινε.
Τέλος πάντων αποφασίζουμε να γυρίσουμε σπίτι. Στο δρόμο βλέπουμε να περιμένουν στην άκρη αρκετά οχήματα, το ένα πίσω από το άλλο, οι πυροσβέστες με πλήρη εξάρτηση, σακάκια χοντρά, κράνη κλπ να κάθονται μέσα, αλλά χαλαρά. Προχωράμε, λίγο παραπάνω από την άλλη κατεύθυνση άλλη μια σειρά από οχήματα. Και να σχολιάζουμε εμείς για το τι να συμβαίνει και γυρίζουμε χαρούμενοι κι ωραίοι.
Φτάνουμε μπροστά στην πόρτα μας, σοκ. Μπροστά από την είσοδο παρκαρισμένα άλλα αυτοκίνητα, με απλωμένες μάνικες, σε ετοιμότητα, αστυνομία, πυροσβέστες να μπαινοβγαίνουν στην είσοδο τη δική μας. Είπαμε να κάτσουμε λίγο απ' έξω να δούμε τι γίνεται γιατί τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα. Κόσμος ήταν στα μπαλκόνια, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούσαν το ασανσέρ (αδιανόητο αν υπήρχε κίνδυνος). Εκεί μάθαμε από γειτόνους ότι όλη η κινητοποίηση γινόταν γιατί υπήρχε μια παράξενη μυρωδιά στο κτίριο. Και σε λίγο άρχισαν να τα μαζεύουν.
Αφού άρχισαν αν τα μαζεύουν αυτοί, είπαμε να μπούμε κι εμείς μέσα. Μπήκαμε, ανεβήκαμε με τ' ασανσέρ και πράγματι στο χώρο εκεί μπροστά μύριζε περίεργα. Βέβαια, την ίδια μυρωδιά την είχαμε διαπιστώσει και πριν δυο μέρες όταν γυρίζαμε πάλι τέτοια ώρα βραδάκι. Πού οφείλετε δεν ξέρω. Ούτε οι πυροσβέστες ξέρουνε. Κάτι πρέπει να υπάρχει, αλλά τι είναι αυτό?
Γιατί τα έγραψα όλα αυτά? Γιατί μου έκανε εντύπωση όλη αυτή η κινητοποίηση που έγινε με την υποψία ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου