Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ψάρια

Για το ότι απ' τα φαγητά που μου λείπουν περισσότερο στο Μόναχο είναι τα φρέσκα ψάρια το έχω ξαναγράψει. Ψάρι φάγαμε πολύ (μα πάρα πολύ) στη διάρκεια της εκδρομής στη Σκανδιναβία. Για πρωινό ή στο βραδινό μπουφέ το ψάρι ήταν πάντα παρόν. Κύρια σολομός καπνιστός ή μαγειρεμένος με διάφορους τρόπους. Αλλά όταν τέλειωσε η εκδρομή επιστρέψαμε στα ίδια. Και η έλλειψη φρέσκου ψαριού και κύρια απ' τα λεγόμενα ψιλά επανήλθε.
Περνώντας πριν κάνα δυο μήνες από τη Ρίζενφελντστράσε, ένα δρόμο παράλληλο προς το δρόμο που μένω γύρω στα 200 μέτρα, είχα δει μια πινακίδα "Ελληνικό Παντοπωλείο - Minimarkt Ipiros". Πέρασε κάποιος καιρός μέχρι να πάω να το δω από κοντά. Και η έκπληξη ήταν πως εκτός απ' το μίνι μάρκετ δίπλα υπάρχουν και δυο καφενεία και μια ψησταριά ελληνική (καθώς και κάποια τούρκικα)!
Όταν πήγα, ο μαγαζάτορας κόλλαγε πινακίδες πως θ' αρχίσει να φέρνει φρέσκα ψάρια! Γαύρος, μπακαλιαράκια, τσιπούρες. Και σε πολύ καλές τιμές (4€ και 8€ αντίστοιχα). Λίγα φέρνει, από ένα κασελάκι και πρέπει να πας πρωί σχετικά για αν προλάβεις. Το θέμα είναι όμως ότι φέρνει (κι αν η κατανάλωση διατηρηθεί ίσως να φέρει και παραπάνω). Μια φορά τη βδομάδα λοιπόν (κάθε Τρίτη), έχουμε καταφέρει να τρώμε φρέσκο ψάρι, κάτι που πολύ μας είχε λείψει.
Επίσης έχει ντομάτες (πραγματικές, όχι νεροντομάτες Ολλανδίας), φρούτα και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα (ελληνικά αλλά και ιταλικά) πράγματα: λάδια, ελιές, ζυμαρικά κλπ. Και έψαχνα ένα ελληνικό μαγαζί, είχα βρει ένα στα νότια της πόλης και βαριόμουνα να πάω. Και το είχα δίπλα και δεν το 'ξερα.
Πολύ το χάρηκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου