Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Καλοκαίρι

Καλοκαίριασε. Τα σχολεία έκλεισαν (επιτέλους) και στις περιοχές μας. Καιρός για διακοπές. Ήταν ένα ζεστό διάστημα αυτό που πέρασε, ζεστό και με διάρκεια. Κοντά ενάμισι μήνα με θερμοκρασίες λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, απ' ότι λένε οι παλιότεροι δεν είναι συνηθισμένο πράγμα για εδώ. Και μπορεί να φαίνονται λίγοι οι 30 όταν την ίδια εποχή χτυπάνε 40άρια, αλλά, πιστέψτε με, τα 30 εδώ είναι πολλά. Και δεν είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες ζέστες.
Όπως στην Ελλάδα το χειμώνα, στα περισσότερα μέρη, δεν είναι προετοιμασμένοι για το χιόνι κι όταν πέφτει δημιουργεί αναστάτωση, το ίδιο συμβαίνει εδώ με τη ζέστη. Κλιματισμός σε λίγα κτίρια υπάρχει, άρα όπου μπεις βράζει. Ευτυχώς, στα μέσα μεταφοράς, τα καινούρια τουλάχιστον, υπάρχει και δεν μπορώ να πω πως ταλαιπωρήθηκα απ' τη ζέστη στα ταξίδια μου. Σε αντίθεση με άλλους που τους χάλασε ο κλιματισμός στο τρένο (δεν είναι φτιαγμένος, λέει, για τέτοιες θερμοκρασίες) και τους βγάλαν σαν κοτόπουλα!
Ήρθε ο καιρός λοιπόν. Φεύγω για 40 περίπου μέρες απ' τη Γερμανία, να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα που έχω να τη δω 7 μήνες. Σταματάει, λοιπόν, για λίγο και η αποστολή γραμμάτων. Πώς το έλεγαν τα χειμερινά σινεμά εκείνες τις εποχές που έκλειναν και παρέδιδαν στα θερινά; "Ραντεβού το Σεπτέμβριο". Έτσι κι εγώ, δίνω ραντεβού για το Σεπτέμβρη, καλά να είμαστε και (δυσάρεστες) εκπλήξεις απ' τις προϊστάμενες αρχές να μην έχουμε (γιατί το τελευταίο διάστημα μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια).
Καλή ξεκούραση σε όλους, είτε τέλειωσαν τις διακοπές τους, είτε τις συνεχίζουν, είτε, όπως εγώ, τις αρχίζουν.
Καλή αντάμωση.

1 σχόλιο:

  1. Καλά μπάνια λοιπόν στης Λέσβου τις παραλίες κ αν η στράτα της επιστροφής σας φέρει στα δικά μου τα μέρη, καλώς να ανταμωθούμε και τσίπουρα να πιουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή