Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Πανηγύρια

Έγραφα πριν κάτι μέρες ότι εδώ οι άνθρωποι είναι πανηγυρτζήδες. Για τα 852 χρόνια του Μονάχου π.χ. Τέλειωσαν αυτά τα πανηγύρια κι άρχισαν άλλα. Ένα μικρό σε χώρο αλλά μεγάλο σε διάρκεια  Ιταλοβαυαρικό άρχισε στην αυλή του Ρέζιντενς. Εκεί που το χειμώνα γίνεται το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Ρέζιντενς. Γύρω γύρω τα μαγαζάκια με πατάτες και λουκάνικα και μπίρες και γλυκά κλασσικά βαυαρέζικα. Κι ανάμεσα με πίτσες, καφέ, κρασί, κοκτέιλ κλπ κλασσικά Ιταλικά. Και στη μέση Ιταλική μουσική. Δυο άτομα ήταν αλλά το αποτέλεσμα καταπληκτικό, κόσμος χόρευε, χαβαλές, καθημερινά 11 - 23.
Το περασμένο Πεμπτοπαρασκευοσαββατοκύριακο ήταν η Ελληνικές μέρες απ' έξω απ' τον παραπάνω χώρο. Στην Οντέονσπλατς. Με σουβλάκια μου είπαν. Τι άλλο δεν ξέρω. Γιατί δεν κατάφερα να πάω. Την περασμένη Πέμπτη έμεινα σε ξενοδοχείο στο Μάνχαϊμ αφού έπρεπε Παρασκευή πρωί να είμαι στο σχολείο στις 8:30, μιας και είχα να δώσω θέματα και δεν προλάβαινα να πάω έγκαιρα (και σίγουρα) αν ξεκινούσα από το Μόναχο πρωί (όσο νωρίς).
Γυρίζοντας την Παρασκευή το μεσημέρι ήμουνα με πυρετό. Που όλο και ανέβαινε, έφτασε το 39,7 το Σάββατο το μεσημέρι, τρεξίματα σε νοσοκομείο γιατί τρόμαξα, μου 'δωσε ισχυρή δόση αμοξυσιλίνη και έτσι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής δεν υπήρχε πυρετός αλλά μια ατονία και μια υπνηλία κι ένας πονοκέφαλος μόνο(!), πού να βγω να πάω στο δικό μας πανηγύρι!
Σήμερα άρχισε εδώ δίπλα, στο Ολυμπιακό πάρκο ένα φεστιβάλ με μουσικές και παραστάσεις κλπ. Είναι με εισιτήριο και θα κρατήσει μέχρι τις 25 του μήνα, και στις 29 αρχίζει το "λαϊκό" καλοκαιρινό φεστιβάλ που θα στηθεί στο ίδιο μέρος με λούνα παρκ κλπ μέχρι 22 Αυγούστου. Ε, κάτι θάχει και για μετά, μέχρι το Οκτόμπαφεστ που αρχίζει φέτος στις 18 Σεπτέμβρη (με 3 Οκτώβρη).
Όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν και ενδιάμεσες γιορτές όπως π.χ. των Κοζανιτών την Κυριακή. Αλλά είναι πιο μικρές και τοπικές. Πάντως, ευκαιρία για ξεσάλωμα δεν πάει χαμένη. Οι αγώνες του Μουντιάλ για παράδειγμα είναι έκτακτες αφορμές και ειδικά όσο προχωράει η εθνική Γερμανίας. Και πάει λέγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου