Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Σταθμοί

Η κάθε πόλη, το κάθε χωριό έχει το δικό της σιδηροδρομικό σταθμό. Οι πόλεις, εκτός από τον κεντρικό έχουν και επιπλέον, μικρότερους σταθμούς όπως επίσης και σταθμούς μετρό, ή σταθμούς τραμ - λεωφορείων. Κάποιοι μάλιστα είναι μεγάλοι όσο και ο κεντρικός (π.χ. στο Βερολίνο ελάχιστα διαφέρει αυτός που ονομάζεται κεντρικός από τον Όσταμπανοφ ή τον Ζοολόγισερ γκάρντεν). Κάποιοι άλλοι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.

Μόναχο, Πάσινγκ
Στουτγάρδη - Φόιερμπαχ
Στουτγάρδη - Τσούφενχάουζεν
Αλλά πιο ενδιαφέροντες συνήθως είναι οι σταθμοί του τρένου. Π.χ. στο Πάσινγκ (Μόναχο) ή στο Φόιερμπαχ (Στουτγάρδη) σε αντίθεση με το Τσούφενχάουζεν (πάλι Στουτγάρδη, εκεί κοντά είναι και το ελληνικό λύκειο) που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά ως είσοδος στις αποβάθρες.
Μύνχνερ Φράιχάιτ
Εξίσου ενδιαφέρον έχουν και οι σταθμοί πάνω από του μετρό ή δίπλα στων τρένων, που εξυπηρετούν τα λεωφορεία και τα τραμ που ξεκινάνε από εκεί (συνήθως σε ομάδες). Οι καινούριοι έρχονται με ένα μοντέρνο φουτουριστικό στυλ. Αντίθετα οι παλιοί είναι απλά μια περιοχή με στέγαστρα (και αν) ίσα να πάει κάποιος να περιμένει για να συνεχίσει το ταξίδι του.
Σταθμός τραμ -λεωφορείων Ουλμ
Όστμπανοφ Μόναχο: το κτίριο των τρένων
και ο εξωτερικός σταθμός.
Πριν αμ Κίμζεε. Λιτός κι απλός.
Νότιος σταθμός Φρανκφούρτης
 
Ο ΖΟΒ (κεντρικός σταθμός λεωφορείων) του Μονάχου. Από δω ξεκινούν (κι εδώ φθάνουν) λεωφορεία για άλλες χώρες. Είναι καινούριος, και στο πάνω μέρος του υπάρχει (τι άλλο) μια σειρά από καταστήματα.
Άλλη μια άποψη του Κεντρικού σταθμού του Μονάχου (οι πύργοι στο βάθος δεν αφήνουν αμφιβολία). Αυτή τη φορά από την ανάποδη. Από γέφυρα πάνω από τις γραμμές. Φαίνονται αρκετές, αλλά όχι όλες(!) οι αποβάθρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου