Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δανίας. Σήμα της η μικρή γοργόνα που όμως δεν την είδαμε γιατί είχε πάει μια βόλτα μέχρι την Κίνα, σε μια έκθεση. Κι ούτε καν το μέρος που συνήθως βρίσκεται δεν είδαμε αφού, τη μέρα που βρεθήκαμε εμείς, είχε στην πόλη Μαραθώνιο! Στη φωτογραφία είναι ένα αντίγραφό της από το πάρκο Τίβολι.
Η Δανία είναι και η πατρίδα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του μεγαλύτερου σύγχρονου παραμυθά.
 
Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε πολλά νησάκια, είν' απ' αυτές που μαλώνουν ποια είναι η Βενετία του Βορά. Είναι γεμάτη κανάλια και γέφυρες.
Μπροστά στα ανάκτορα
Πρώην σπίτια ναυτικών 
Τεράστιο θερμόμετρο - βαρόμετρο. Σαν τα σπιτάκι που υπήρχαν παλιά (βρίσκονται ακόμα) και είτε έβγαινε ο κύριος με την ομπρέλα είτε η κυρία με τα καλοκαιρινά της. Εδώ είναι και τις δυο φορές κυρίες αλλά με ποδήλατο ή με ομπρέλα. Το θέμα είναι: τι κάνουμε όταν έχουν προβάλει και οι δυο όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ευτυχώς, κάναμε τη βόλτα μας χωρίς βροχή.
 
Εδώ υπάρχει και το περίφημο "Τίβολι". Θέατρο και πάρκο. Γιατί είναι περίφημο, δεν ξέρω. Εμένα, προσωπικά, δεν με εντυπωσίασε. Σαν ένα τεράστιο λούνα παρκ το είδα που πρέπει να πληρώσεις και 12€ εισιτήριο για να μπεις.
 
Μέσα με πολλά κιτς αλλά και ό,τι θα ήθελες να δεις σε ένα λούνα παρκ.
 

 

 

 
Υπήρχε και μια εκδήλωση με τοπικούς χορούς
 
καθώς και ένα δρώμενο με βασιλοπούλες και σωματοφύλακες κλπ στο οποίο έπαιρναν μέρος μικρά παιδιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου