Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τα Λουκάνικα

Οι φήμες ήθελαν το πιο συνηθισμένο πράγμα για πρόχειρο φαγητό στη Γερμανία να είναι τα λουκάνικα. Κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι σωστό. Στα διάφορα πανηγυράκια που στήνονται με διάφορες ευκαιρίες (Οκτόμπαφεστ, Χριστούγεννα ή και τοπικά γεγονότα) πάντα θα υπάρχουν καντίνες με λουκάνικα. Και υπάρχει και μεγάλη ποικιλία (λεπτά, χοντρά, κοντά, μακριά, άσπρα, κόκκινα συνδυασμοί αυτών). Αλλά δεν είναι το πρόχειρο φαγητό του δρόμου. Το ρόλο αυτόν τον παίζουν τα κεμπαπτζίδικα. Ελληνικά ή συνήθως τούρκικα, για κατανάλωση στο χέρι ή καθιστά με συνοδεία μιας μπίρας, ξεφυτρώνουν παντού. Και βέβαια το κλασικά φαστ φουντ (Berger King, Mc Donald, Subway οι σημαντικότερες μάρκες).
Στα σουπερμάρκετ όμως, τα λουκάνικα σε κάθε παραλλαγή αλλά και τα υπόλοιπα αλλαντικά είναι στις δόξες τους. Και σαν να μην τους φτάνουν τα δικά τους, φέρνουν και απ’ έξω ποικιλίες (κυρίως από Ιταλία αλλά και από Ουγγαρία).
 
Η εντυπωσιακότερη περίπτωση. Κινητή καντίνα για λουκάνικα. Στον πεζόδρομο του Άαχεν το 2005. Τώρα μάλλον έχει πάρει σύνταξη αυτός και είναι στη θέση του ο γιος(?) του.
Τα έχει όλα πάνω του. Το σύστημα στηρίζεται στα πόδια του ιδιοκτήτη με μια μικρή υποβοήθηση από ένα μπαστούνι κάτω από την ψησταριά. Στο κουτί βρίσκονται τα λουκάνικα και στις σακούλες τα ψωμάκια. Μπροστά του έχει μουστάρδα και κέτσαπ για απαιτητικούς πελάτες. Το σύστημα δουλεύει με γκάζι το οποίο είναι στερεωμένο στην πλάτη και για προστασία υπάρχει ένα πλεξιγκλάς μπροστά και μια ομπρέλα από πάνω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου