Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τα Δώρα των Παιδιών

Τα δώρα στη Γερμανία τα έφερνε (και συνεχίζει ακόμα) ο άγιος – Νικόλας, στις 6 του Δεκέμβρη. Τη μέρα αυτή δε γεμίζουν και τα μαγαζιά από Νικολάους που μοιράζουν δωράκια. Απ’ την άλλη, η επαφή με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο που φέρνει τα δώρα ο άγιος των Χριστουγέννων (ο αντίστοιχος του Αϊ – Βασίλη) από την Λαπωνία με το έλκηθρο κλπ δημιούργησε νέες καταναλωτικές ανάγκες. Έτσι τα παιδιά είναι τυχερά μιας και παίρνουν διπλά δώρα. Μια στις 6 και μια στις 25 του Δεκέμβρη! Κάτι τέτοιο δεν πάει να γίνει και σε μας? Οι μόνες που στεναχωριούνται πρέπει να είναι οι εταιρίες παιχνιδιών, πώς θα προλάβουν οι καημένες τέτοια ζήτηση!
Το κανονικό ντύσιμο του αγίου των δώρων, έτσι όπως είναι σε κλασικές εικονογραφήσεις, είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία (που θυμίζει καθολικό επίσκοπο). Αλλά ήταν ο μόνος που συνάντησα. Όλοι οι άλλοι ήταν ντυμένοι στο γνωστό στυλ του άγιου της Κόκα-Κόλα.
Και με την ευκαιρία, διοργανώνονται γιορτούλες για τα παιδιά, ε, κάτι απολαμβάνουν και οι μεγάλοι. Με το κρύο που έχει να μην πιουν ένα Glühwein δηλαδή?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου